teisipäev, 18. aprill 2017

Uus nädal, uus tööpäev

Lühike töönädal seljataga, uus samasugune alanud. Möödas tormiline munadepüha, kus liikumine toimus eranditult lauast lauda, vitsutades head ja paremat. Keresse on aetud kaks mõnusa täidisega kringlit ja kaks plaaditäit kaneeli- ja karamellirulle. Seda kõike õnneks sõprade abiga. Kogu nädalavahetuse kestnud söögiorgiale lisaks sain osa ülitoredast juubelipeost, mis minu üllatuseks päädis kingituse saamisega. Armas tädipoeg kinkis mulle kastitäie antiiki. Olen selliseid tööriistu vanavara laatadel nillinud, aga siiani pole raatsinud osta. Siin nad nüüd on - ise tulid mu juurde. Aitäh, Raivo! Pilti pole kahjuks lisada. Õnneuim lööb jalad alt ja siis ei mäleta, kes sa isegi oled, rääkimata pildi tegemisest.

Hommikul leidsime oma tööruumist valmispandud pehmendusega vitsad
Etterutates ütlen ära, et vitsad ei leidnudki kasutamist. Vähemalt meie pääsesime terve nahaga. Ei kriimu ega triipu.

Tänane tööpäev kulges kaapimise ja lihvimise tähe all, kõigil kopsud vikerkaarevärvilist tolmu täis. 

Lisaks põrsaroosale, hallile punasele, tume- ja helerohelisele paljastus täna kollase värvi kiht

Sai ka selgeks, et oleme veidi üle pingutanud. Poleks pidanud nii põhjalikku kaapimistööd tegema. Meie üliaktiivse töö tulemusel paljastusid liistude profiili ülemises tipus kevad- ja sügispuidu kokkupuutepinnal tangentsiaallõike õhukesed kihid, mis  üksteisest lahti lõid. Nüüd tuleb selle jama likvideerimisega tegelda. Nii me õpime.


Töö nurk- ja ekstsentriklihvijaga oli naljamäng võrreldes kaapimisega, mida me pidime suvaliste metallitükkidega tegema. Parim õppetund: kui ei ole õiget tööriista, jäta tegemata.

Kes ütleb, et atlandid on vana aja igand?

Kollaste "kõrvadega" nastikud tegutsemas I
Töö- ja  keskkonnakaitse on siin tasemel
                                                  
Kollaste "kõrvadega" nastikud tegutsemas II
Nagu juuresolevatel piltidel näha, oleme eriti tublid kaitsevahendite kasutajad. Vaatamata sellele, et lihvimine toimub spetslaual, mis tekkiva tolmu kohe ära imeb, oli siiski katmata ninaga tunda, et miski õhus hõljub. Mõistlikum on siiski "notsunina" ette torgata.

Lihvimislaud. Äratõmme ja valgustus panevad rõõmust niutsuma
Orjatöö kujuteldavate kaabitsatega
Mis juhtub nahkkinnastega, kui oled nädal aega Soomes tööd teinud? Õnneks saab uued kindad tasuta
Töökas tolmutaja-mesilaspere on okupeerinud sadulseppade tööruumid
Kuigi me püüame tolmutada nii vähe kui võimalik, jääb meist sinna maha üksjagu peenikest puru. Täna isegi tekkis korraks mõte, et niiske koristus ei teeks paha. Haara või ämbri ja lapi järele. Tegime südamed kõvaks ja jätkasime mõõdukat tolmutamist.

Ja siin soojendab ennast üks madu töötavate inimeste (nastikute) aupaistes I

Madu andunult töötavate inimeste aupaistes II

Tööpäev läbi, tegime õhtuplaane. Regina lubas oma sokid paari panna. Hõõrusime juba rõõmust käsi, sest oli loota suuremat sorti sokkide pulmapidu, kui selgus, et paaripanek tähendab siiski õiget värvi sokkide omavahel sobitamist. Regina käivat teist päeva, eripaarist sokid jalas. Igav!

Sirli ja Riina olid täna eriti tublid ja sportlikud ning käisid tööl jalgratastega. Mökkisse jõudes tundis Sirli suurt rõõmu sooja esikupõranda üle. Sinna saab nii hästi niisked asjad kuivama panna. Mõte sai teoks, kuid igaks juhuks jätsime kuivatatamisele lubatud esemete nimekirjast välja sokid. Nii, igaks juhuks.

Pulmapeo ärajäämisel otsustasime veidi lõbutseda kirbukal. See oli rõõmu ja bensiinikulu väärt! Vähe sellest, et leidsime toredaid mööblitükke, mille hindu ei andnud kuidagi võrrelda eelmisel nädalal külastatud Fasetti nimelise antiigipoe hindadega, oli seal ka palju muud naljakat kaupa.

Kes suudab ära öelda kaunist roosast kombinesoonist, mille kehaosa pikkus  moodustab kogu riideesemest 2/3?
Veidi kiilanev puunukk. Ikka juhtub, kui ainevahetus korrast ära.
Kui ainevahetus korras, siis on karvakasv jällegi hea. Või siiski mitte...

Kes pole veel soetanud mobiilihoidikut, siis soovitan korralikku käsitööd. Toekas, muinasjutuline, puidust ratsudega tugitool. Hind teadmata. Kui tunned vastupandamatut soovi see endale saada, olen vastuvaidlematult nõus seda kirbukat uuesti külastama. Kõik sõbra õnne ja rahulolu nimel!

Loomulikult on tegija kolmeliitrine Viru Valge. Sel korral tühi.
Riina realiseerib oma realiseerimata rattasõiduvajadust realiseerimiskeskuses
Nagu tellituna jäi ette ka realiseerimiskeskus, mis on alati põhjatuks lõbustusallikaks. Nii koledaid riideid, nagu me siin stangedeviisi nägime, ei ole isegi Poola poodides. Soovi korral võiks nendega ka väga tugeva südamega inimesed surnuks hirmutada. Teadlikult jätan pildi lisamata, sest hoolin oma lugejast 😻.

Koduteel tekkis Reginal, kes parajasti roolis, küsimus, kas keegi on kunagi pidanud piduriklotse nokkima. Silmas pidades piduri remonti. Meenutades oma autoremondi kogemusi poetasin, et olen ammustel aegadel pidanud ainult karburaatorit läbi puhuma... Hea, et jalgrattal, mille piduriklotsi trosse ta pingutada tahtis, pole karburaatorit. Enam ei viitsiks ja ei oskaks ka.

Viimane uudisnupuke olgu pühendatud õpetaja Aarele.
Päeva naelaks uus programm tööjooniste vormistamiseks. Ei enam mingeid AutoCad'e ega Sketchup'e. Unusta arvutid, internet ja elekter. Kogu joonise saab kiiresti ja lihtsalt valmis vähese vaevaga puidu, peitli ja puuvasara abil. Kui tahad eriti head ja tasemel vormistust, võib kasutada lihvpaberit ja lakki.

Head meisterdamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtsalt lõpp

Nädalavahetus Mäenõlvad ei ole veel lumest puhtaks sulanud. Kohati on lumekate isegi 30-40 cm paks, aga suuskadega alla enam ei tuleks. M...