reede, 21. aprill 2017

Reede, teise nädala lõpp

Reede. Loobusin hommikusest rattasõidust. Nagu sportlaste elust teada, liiga palju sporti ei ole ka hea. Kukkumised, vigastused, tüsistused jne. Õppida tuleb teiste vigadest. Sai juba päris mitu päeva ja mitu head kilomeetrit rattasõidulihaste olemasolu kontrollitud. On olemas. Täitsa töökorras ka. Kui töötavad, milleks lõhkuda? Nii jäi. Seekord väntas Sirli üksinda jalgratast ning tegi kiiruse rekordi - 40 minutit. Sedamoodi juhtub, kui ei pea minusuguseid pidureid kaasa lohistama. 

Üksuse image001.jpg kuvamine
Meie rattaraja profiil ja muud olulised andmed

Hommikuse otsusega autosõidu kasuks võis täitsa rahule jääda, sest veidi enne väljasõitu hakkas vihma sadama. Kuigi kraadiklaas näitas täna 8 kraadi enam kui eelmistel hommikutel, poleks märjana kooli jõudmine erilist naudingut pakkunud. Läks hästi! Ka tagasiteel kostitas ilm samaga. Nii et autosõitjad olid selgelt oma valikuga rahul. Sirlil nii libedalt ei läinud. Mõlemal suunal osutus sõit vesiseks.
Sadagu või soome pussnuge, Sirli ei loobu rattasõidust

Kodumäest laskudes jooksis meiega võidu üks hall jänes. Julge moega teine, ei tahtnud üldse teelt ära pöörata. Paar päeva enne nägime enam-vähem samas kohas rebast. Elame justkui loomaaias. Tuleb ainult teada, millistel kellaaegadel ja millisel käänakul loomad liiguvad.

Päeva tööks oli ettevalmistus värvimiseks. Liimitud pindade vabastamine surve alt, viimane lihv, puhastus, põrandate ja töölaudade katmine paberiga ja lõpuks värvimine.

Need ei ole söögipulgad, vaid isetehtud plommid
Pilt sarjast "Ära käi minu tegude, vaid sõnade järgi" või
"Valda õigeid töövõtteid" või
"Kas sa tööohutuskoolituse oled läbinud?"
Käib tööl ja vile koos!
Värvipurgi avamisel ja värvi konsistentsi nägemisel tundus taolise süldiga värvimine võimatu. Ollus oli nii paks, et pintsli järjekindlal kastmisel  ühte ja samasse punkti tekkis värvi sisse lohk. Tegelikult lausa kraater. Ja nii ta läks, uskusime kasutusjuhendit ja värvisime tihke "kallerdisega". Tulemus sai esimese kihi jaoks hea. Esmaspäeval jätkame.
.
Viimased liimpitsitused enne värvimist
Algaski suur värvitöö
Vilgas värvimine

Peaaegu nagu telepurgis

Töö kiire ja korralik. Istu, viis!

Vahetusse läheb ülemise riiuli all olev ümmargune tugipulk. Selle asemele teeme külgseinte eriskummalist motiivi järgiva toe. Valmistasime selle tarbeks šablooni. Esmaspäeval läheb selle järgi suuremaks saagimiseks.

Natüürmort puukko'ga
Tööpäev lõppenud, suundusime Riinaga nagu ikka meie ajutise kodu poole. Sirli keeras nina päriskodu suunas ja Regina otsustas oma asju Helsingis ajada. Et õhtupoolik sisustatud saaks tegid mahajääjad sportliku ring lähiümbruses. Jalgratastest veidi väsinud, võtsime vahelduseks ette jalgsimatka. Esialgu plaanitud kuuest-seitsmast kilomeetrist kujunes 15-kilomeetrine retk mööda lund, jääd ja pori ning õnneks ka kaunist metsaalust. Kuna alguspunktis osutusime topograafilisteks ullikesteks, siis saime karistuseks veel kaks kilomeetrit otsa.


Suur ring + veidi lisa.
Õhtupoolikul saabus täielik rannailm. Päike säras nii eredalt, et meie tagasitulekuks oli suuremalt osalt järvest jää läinud. Täielik müstika! Matkale minnes tegime veel mäe otsast fotosid, kus jää selgelt näha. Kolme tunni möödudes seda enam ei olnud.

Vesijärvi on veel jääs

See pole kõpskinga-matk
Siinkohal on dr. Martensil paslik meile reklaamiraha maksta
Suusahooaeg on läbi. Suusatajad hajunud ning nendest on maha jäänud vaid suusakeppide  pudemed ja tühjaks pigistatud värvilised geelipakid. Notsud, ei miskit muud!

Kuidas saab üks suusakepp nii pude olla?
Möödusime lumekahurite suve-(vanade)-kodust
Sellest ei ole midagi, et üritus toimus kolm kuud tagasi. Head asja võib alati meenutada.
Aga kas tõesti oli see viimane sportlik ettevõtmine nii suures suusakeskuses nagu Messilä? Kahtlen.

Suusamõnusid meil ei õnnestunud nautida. Et kuidagigi sportlikul lainel püsida, avasime golfi hooaja. Riina tegi esimese löögi. Kahjuks osutus löök nii võimsaks, et kaotasime palli krokodillitiigile. 

Golfihooaeg 2017 avatud

Sinna avalöögipall maanduski.
Kirglike loodusesõpradena elasime kaasa juba üles ärganud sipelgate  toimetustele. Uskumatult vilgas tegevus käis pesa pinnal, arvestades seda et alles eile oli miinuskraad väljas.

Esimene liblikas kolm nädalat tagasi nähtud. Nüüd sipelgate kord
                                               Veel pildike tänasest tööpäevast.
Rahvusvahelistume

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtsalt lõpp

Nädalavahetus Mäenõlvad ei ole veel lumest puhtaks sulanud. Kohati on lumekate isegi 30-40 cm paks, aga suuskadega alla enam ei tuleks. M...